Bloeddrukmeters

Bloeddrukmeters.net Microlife Bloeddrukmeters Omron Bloeddrukmeters Bloeddrukmeter Test

Hoge Bloeddruk

De limieten voor een 'normale' bloeddruk worden bijgesteld. Een bloeddruk is voortaan pas te hoog vanaf een bovendruk van 140 millimeter kwikdruk. De nieuwe richtlijn voor de behandeling van hoge bloeddruk is bekendgemaakt op de jaarvergadering van Europese cardiologen in Amsterdam.

De opvallendste wijziging is dat artsen voortaan nog maar één bloeddruknorm hanteren: een bovendruk van maximaal 140 millimeter kwikdruk (mm Hg). Daarmee vervalt de vroegere dubbele norm van maximaal 140 mm Hg voor mensen met laag tot matig risico op hartziekte, en 130 mm Hg voor hoogrisicopatiënten zoals diabetici.

De vroegere onderdruknorm van maximaal 90 (bij laag en matig risico) en 80 mm Hg (hoog risico) wordt geschrapt. Voortaan telt alleen nog de bovendruk (de zogeheten systolische druk, gemeten op het moment dat het hart samentrekt en bloed pompt). 'Er was onvoldoende bewijs dat we levens redden door aparte normen aan te houden', zegt de Leuvense cardioloog Robert Fagard, onder wiens leiding de nieuwe richtlijn werd opgesteld, donderdag in een aantal Belgische kranten.

Voortaan krijgt ook de bloeddrukmeting door patiënten thuis een belangrijker plaats in hun behandeling. Door het zogeheten wittejaseffect is een meting bij de arts vaak kunstmatig hoog.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie over Bloeddrukmeter kopen voor gebruik thuis ?